Dražba výjimečného díla

Charitativní dražba sběratelské kolekce „Muži 28. října“ , která se konala 15. prosince 2018 v rámci XIII. reprezentačního plesu Městského soudu v Praze ve velkém sále Žofína, vynesla 200.000,- Kč nejen Kolečku, ale i válečným veteránům. Unikátní sběratelská kolekce „Muži 28. října“, která byla předními českými umělci vytvořena na počest 100. výročí vzniku samostatného Československa, se poprvé dostala do soukromých rukou. Vydání se symbolickým pořadovým číslem 1918 bylo slavnostně vydraženo a získané finance putují také na charitu.

„Chceme vzdát hold těm, kteří bojovali za demokracii a náš národ doma i v zahraničí. Současně ale i pomoci dětem s těžkými úrazy například následkem autonehody. Proto část výtěžku z dražby rovnoměrně rozdělíme mezi  nadační fond Kolečko a Sdružení válečných veteránů,“ uvedl pan Zbyněk Passer, investor projektu „Muži 28. října“.
Základní vyvolávací cena unikátní knihy byla stanovena na 10.000,- Kč,nakonec ale díky příhozům vzrostla až na závratných 700.000,- Kč.
Kolečko získá 100.000,- Kč prostřednictvím komunitního projektu televize Prima  – Prima SVĚT, částku investuje do rozšíření Centra dětské traumatologie Thomayerovy nemocnice v Praze – Krči.
Jádrem a klíčovou součástí draženého díla byl vzácný tisk popisující příběhy a osudy „Mužů 28. října“. Kniha je vysázena na ručně vyrobeném papíru a také ručně vázaná. Obálka kombinuje tvrdé výběrové dubové dřevo s nejjemnější kůží marockých ovcí. Je vykládaná českými drahokamy a cennými kovy. Knihu, uloženou v na míru vyrobeném koženém pouzdře, doplňují exkluzivní pamětní medaile z cenných kovů a raritní poštovní známky.
Další informace o jedinečné kolekci jsou zveřejněny na webu http://www.muzirijna.cz.

Rozšíření Kliniky dětské chirurgie a traumatologie v Krči je největším projektem v historii nadačního fondu, Kolečko investuje minimálně 1.000.000,- Kč, jsme proto vděčni za jakýkoliv příspěvek a obzvlášť za tak velkorysý dar!

Nejnovější zprávy

Den pro dobro

V roce 2012 vznikla v USA myšlenka vytvořit protipól nákupní horečce spojené s

Blížíme se k cíli

Postele pro Centrum dětské traumatologie Fakultní nemocnice v Ostravě už pomalinku vyhlížejí své