Někdy přijde pomoc z nečekané strany. Tak třeba věhlasný Pražský kulinářský institut – pořádá kuchařské kurzy, které vedou bozi české gastronomie a vydává úžasné knihy o jídle a vaření. Pár kousků „ze zlatého fondu“ Prakulu ostatně napsal sám jeho duchovní otec a šéf – Roman Vaněk. Jeho poslední dílo, zatím nejobsáhlejší publikace vážící téměř pět kilo, představuje to nejlepší z pražské gastronomie skrze portréty restauratérů, šéfkuchařů, řezníků, pekařů i kuchtíků z podniků, které nikdy nezklamou. Na titulu Pražské kuchařky Roman Vaněk coby elegantní švihák …. Taková kniha si zaslouží důstojný křest (konal se 1.listopadu v domě U zlatého zvonu) a protože její velmi podstatnou částí je také více než 700 fotografií Tomáše Berana, pozvání Prof.MUDr.Petra Havránka a Lindy Jandové jako Tomášových blízkých spolupracovníků jistou logiku mělo. Šuškalo se cosi o tom, že by snad Kolečko nemělo odejít s prázdnou, ale sponzorský dar 100.000,- Kč, to bylo opravdu úžasné překvapení! A jak je ten svět malý – Pražskou kuchařku pokřtilil ostravští hoši ze skupiny Kryštof a Kolečko už několik měsíců spoří na vrtačku pro ostravské dětské traumacentrum… Věci jsou tak, jak mají být. Moc děkujeme!
Více o Pražské kuchařce na http://www.prakul.cz/product/product?productId=64