Rozhlédni se! na šňůře v Ostravě

Stane se to ve vteřině …

… o tom něco víme. Velkou radost vystřídají vmžiku slzy, boule a často i něco horšího. Úrazy řeší lékaři po celé republice každý den. Proto jsme ani chvilku neváhali a s radostí se stali partnery stejnojmenné akce pořádané chirurgickou klinikou Fakultní nemocnice Ostrava a obchodním centrem Avion Shopping Park Ostrava. Kromě Rozhlédni se! mohli ostravští školáci i veřejnost celý týden od 19. do 24. dubna navštívit také stanoviště Zdravotnické záchranné služby MS kraje, Hasičského záchranného sboru MS kraje, Policie ČR, Městské policie Ostrava nebo Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické.  Nechyběli ani autogramiády hokejových rytířů z Vítkovic a fotbalistů FC Baník. Program běžel po celý den od 8,30 do 18 hodin a jeho součástí byla i akce „charitativní capuccino“, v rámci níž mohli návštěvníci kaváren přispět částkou 50,- Kč na nákup speciálního polohovatelného lůžka Linet pro Centrum dětské traumatologie FN Ostrava.

Náš tým se dopoledne zaměřil na třídy 1. stupně ostravských škol, od úterý do pátku dorazilo celkem 564 školáků ze 24 tříd. Odpoledne a o víkendu navštívilo interaktivní trénink dalších 454 dětí. Všichni byli nadšení a není divu, že už se plánuje další ročník… Velkou radost nám udělala slova iniciátorky celého projektu paní Hany Horelové, vrchní sestry chirurgické kliniky:

„Dovolte mi, abych Vám a celému Vašemu týmu poděkovala za vaši spolupráci a účast na Týdnu prevence dětských úrazů, aneb stane se to ve vteřině. Ohlas dětí a v odpoledním programu pak také rodičů byl velký. Děti s nadšením trénovaly pravidla pohybu v provozu a zpětně pak vyprávěly doma rodičům zážitky z přechodu pro chodce. Edukace správného uchycení autosedačky a předmětů ve voze také v mnohých zanechala velké zážitky. Věřím, že jsme tak společně přispěli k tomu, že si děti i rodiče, kteří se akce zúčastnili, více uvědomili důležitost prevence a zajištění bezpečného pohybu dětí. Že jde o to především riziko nepodceňovat. A když už se něco stane, umět si rychle a správně poradit. Prosím o předání mého poděkování celému Vašemu týmu. Velmi si vážím Vaší spolupráce.“

Nejnovější zprávy

Den pro dobro

V roce 2012 vznikla v USA myšlenka vytvořit protipól nákupní horečce spojené s

Blížíme se k cíli

Postele pro Centrum dětské traumatologie Fakultní nemocnice v Ostravě už pomalinku vyhlížejí své